Blog

AGLYFINUn blog despre… stil

Iata cum ne alegem culoarea potrivita pentru vopsirea parului!

In primul rand, trebuie sa tinem cont de culoarea tenului si a ochilor, de varsta si bineinteles de culoarea naturala a parului. Spre exemplu, femeile trecute de varsta de 40 de ani nu ar trebuie sa aleaga culori stridente  pentru ca acestea scot in evidenta defectele tenului, motiv pentru care fiecare rid sau zona de piele lasata vor fi mai evidente.

Trebuie sa ne asiguram ca nu dam gres in alegerea culorii de par, aceasta trebuie sa fie cu cel mult doua tonuri mai inchisa sau mai deschisa decat culoarea naturala a podoabei capilare. Daca nu tinem cont de acest lucru, riscam sa aratam  palide sau sa avem un look inasprit din cauza diferentei prea mari intre culoarea tenului si cea a parului vopsit.

Spre exemplu, negrul inaspreste intotdeauna, mai ales daca culoarea naturala a parului si a tenului sunt mult mai deschise. Din acest motiv brunetul pur le sta bine.Mai degraba femeilor cu tenul masliniu decat celor cu ten de portelan. Insa nu este o regula! Cel mai bine poti alege culoarea de par potrivita prin consultarea hair stylistului, la salon. Acesta iti poate spune exact daca forma fetei ,culoarea tenului si a ochilor se va potrivi cu nuanta care iti place  sau daca ai arata mai bine cu alta nuanta.

Culorile potrivite pentru “pielea rece”

Persoanele care au pielea in tonuri reci ,au de regula tenul rozaliu, masliniu sau de nuanta medie si ochii caprui, negri sau albastru inchis. Mai mult, culoarea lor naturala la par este adesea brunet sau saten inchis.

Acestor trasaturi li  se potrivesc culori precum negrul-taciune, cu diverse reflexe, satenul, blondul-cenusiu sau chiar albul.

Roscatul este total contraindicat pentru ca acesta  scoate in evidenta prea tare trasaturile fetei, iar  defectele vor deveni neplacut de vizibile, indiferent cat de mici sunt.

Culorile potrivite pentru “pielea calda”

O persoana cu pielea in tonuri calde , cu nuanta tenului roz sau galben, aurie datorita bronzului, piersica , atunci aceasta  femeie cu astfel de ten are adesea pistrui ,ochii verzi, caprui deschis sau albastru deschis, iar culoarea naturala a parului este saten deschis, blond nisipiu, roscat sau blond aramiu.

Acestor persoane nu li se potrivesc culorile inchise la par, precum negrul sau rosu-pruna, ci nuantele de blond, saten-deschis, castaniul cu reflexe si roscatul (care sa nu bata in nuante inchise).